2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı sonu itibariyle azami süresini dolduran ve mezuniyet koşullarını sağlayamayan öğrencilerin EK SINAVları hakkında

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı sonu itibariyle 5 yıllık, 4 yıllık ve 2 yıllık programlarda azami süresini dolduran ve mezuniyet koşullarını sağlayamayan ön lisans, lisans öğrencilerine, Üniversitemiz Senatosu’nun 19/08/2021 tarih ve 2021-247 sayılı kararı ile belirlenen uygulama ilkeleri kapsamında alıp başarısız oldukları (F1-F2-F3) tüm dersler için  ek sınavları bilgi yönetim sisteminde (BİLSİS) öğrencilere tanımlanmıştı.

Söz konusu sınavlara girecek öğrenciler için her ders için 2 ek sınav hakkı verilmiş, öğrenciler ek sınav haklarından birincisinden 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı genel sınav döneminde yararlanmışlardı.

Derslerin ikinci sınav haklarından yararlanmak isteyen öğrencilerin sınavları 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında genel sınav haftasında yapılacaktır. Azami öğrenim süreci içerisinde eğitimlerine devam etmekte olan öğrencilerden 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında devam ettikleri derslerin sınavları online olarak yapılacak olsa da, Hacettepe Üniversitesi Senatosu'nun almış olduğu karar gereği 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında açılmış olan derslerden ek sınava girecek öğrencilerin sınavları, dersin genel sınav takviminde belirtilen günü ve saatinde YÜZ YÜZE yöntemiyle yapılacaktır. Bu tarihlerle belirlenmiş sınavlara girecek öğrencilerin ders sorumlusuyla ve bölüm başkanlığıyla iletişime geçmesi gerekmektedir.

Ek sınava girilecek olan ders güz yarıyılında açılmış ise, bu dersin sınavı da yine Bahar Yarıyılı genel sınav haftasında YÜZ YÜZE yöntemiyle yapılacaktır.

2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Genel Sınav Takvimi, bölüm web sayfasındaki Duyurular alanından takip edilebilir.

Öğrencilerimizden Ek Sınav hakkını kullanacakların, genel sınav döneminde sınav takvimlerinde sorun yaşamamaları için, öğrenci bilgileri ile hangi derslerden ek sınav hakkından yararlanmak istediklerini felsefe@hacettepe.edu.tr e-posta hesabına iletmeleri rica olunur.