Tarihçe

Felsefe Bölümümüz, Türkiye’de üçüncü Felsefe Bölümü olarak Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1969 yılında, Rektör Prof. Dr. İhsan Doğramacı ile dönemin dekanı Prof. Dr. Osman Okyar’ın destekleriyle, üniversitenin diğer bölümlerine servis dersleri veren bir bölüm olarak Dr. İoanna Kuçuradi tarafından kurulmuştur. Dr. Kuçuradi, bu tarihten 2003 yılına dek bölüm başkanlığını yürütmüştür. Bölüm Başkanlığı görevini, 2003-2006 yılları arasında Prof. Dr. Harun Tepe, 2006-2012 yılları arasında Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer üstlenmiştir. 2012-2018 yılları arasında Prof. Dr. Cemal Güzel Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren bölüm başkanlığı görevini Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer yürütmektedir.